מתכון ללחם כוסמין

מתכון ללחם כוסמין

הקדמה:

קמח כוסמין הוא קמח העשיר בחלבון,ויטמינים מסוג B וסיבים תזונתיים ויש לו טעם אגוזי מתקתק.בלחמי שמרים מקמח כוסמין מלא חשוב לשלב מרכיבים שתורים לאווריריות שלו כגון שומן וסוכר כדי למנוע ממנו להיות דחוס וכבד.

רכיבים:

500גר' קמח כוסמין מלא (3.5)

25 גר' שמרים טריים או לחילופין 10 גר' (בערך כף) שמרים יבשים.

300 מ"ל (1.25 כוס) מים פושרים או חלב פושר

4\1 כוס שמן

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

70 גר' אגוזי מלך (לא חובה אבל מומלץ)

אופן ההכנה:

  • מנפים את הקמח כדי לאוורר אותו (חשוב!)
  • מערבבים את הקמח עם השמרים,חלב\מים וסוכר במיקסר עם וו לישה ולשים במשך 3 דקות לקבלת בצק דביק ואחיד יחסית.מוסיפים שמן ומלח ולשים עוד 3 דקות. מוסיפים אגוזים ולשים לקבלת פיזור אחיד
  • משאירים את הבצק בקערה,מכסים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כשעה וחצי עד שהוא תופח מאוחד אם כי לא מכפיל את נפחו ממש. מעבירים את הבצק למשטח מקומח וחובטים בו להוצאת האוויר. מעצבים לכיכר ומניחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה,מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד 60-45 דקות עד שהכיכר כמעט מכפילה את נפחה.
  • מכניסים לתנור ל-180 מעלות
  • אופים את הלחם 65-55 דקות עד שהוא מקבל גוון זהוב וכשנוקשים על התחתית נשמע קול חלול,מניחים על רשת לצינון מוחלט.

בתאבון!!!

כתיבת תגובה

סגירת תפריט